Składniki:
- szklanka soi
- średnia cebulka
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- majeranek
- zioła prowansalskie
- pieprz cayenne
- sól morska
Soję namoczyć przez noc, przepłukać i gotować przez ok 1,5 - 2 godzin a następnie poczekać aż ostygnie. Tak przygotowaną zmiksować blenderem z 3 łyżkami oliwy i odrobiną wody stopniowo dodając sporo majeranku, zioła prowansalskie, sól i szczyptę pieprzu cayenne. Cebulkę pokroić w kostkę i zarumienić wraz z wyciśniętym czosnkiem na patelni z rozgrzaną oliwą. Dodać do mieszanki i jeszcze troszkę miksować a następnie całość przerzucić na patelnie i chwilę poddusić pod przykrywką na małym ogniu.
Ja zajadam z waflami ryżowymi :)
Bardzo pożywna!
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz