piątek, 17 stycznia 2014

Bulion Potasowy wg Gillian McKeith



Gillian McKeith jest znaną chyba na całym świecie dietetyczką, która w kwestii odżywiania doradzała m.in. brytyjskiej rodzinie królewskiej. Jest też autorką bestsellerowej książki kucharskiej "Jesteś tym, co jesz". Gillian uczy jak zmienić nawyki żywieniowe, aby czuć się zdrowo i dobrze wyglądać. Jest zwolenniczką diety oczyszczającej. Poniżej przedstawiam zaczerpnięty od niej przepis na bulion potasowy na dzień detoksykacji.





Składniki:


  • ok 2 litry wody
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1-2 buraki czerwone
  • 1-2 rzepy
  • kilka gałązek selera naciowego z liśćmi
  • garść natki pietruszki
  • szczypta pieprzu Cayenne






Warzywa pokrój w kostkę i wrzuć do garnka z wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj 2 godziny na małym ogniu. Autorka proponuje odcedzić warzywa i wypić sam wywar, ale ja lubię go zjeść z kilkoma łyżkami warzyw. Bardzo pożywne i lekkie danie na Dzień Detoksykacji :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...